Svenska | Heiwa Slipper

Vad är Heiwatofflor?
Hur blev tofflan så vanlig i Japan?

Tack för att du besöker vår hemsida.
Vi är en onlinebutik för tofflor, baserad i Japan, och presenterar med glädje våra olika modeller.

Låt mig först förklara vad vi menar med “toffel” i Japan. I västvärlden betyder “toffel” vanligen en “sko som inte täcker hälen och som täcker antingen hela vristen eller en del därav med en rem som går över (eller mellan) tårna (källa: Wikipedia)”. Man har dem vanligen utomhus, och ibland även inomhus för att det är bekvämt. I Japan däremot är “toffel” en platt fotbeklädnad för inomhusbruk, och det är den sortens tofflor som vi vill sprida över världen.

Som du kanske vet, så tar vi japaner av oss skorna inomhus för att hålla golvet rent. Varför har vi då tofflor inomhus? Hur blev toffeln så populär i Japan?

Det sägs att tofflor började användas i början av Meijiperioden (1868-1912), tiden då Japan öppnade sig mot omvärlden och började få fler besökare utifrån, särskilt från västvärlden. Dessa besökare gick emellertid rakt in i hus och hotellrum utan att ta av sig skorna. Japanerna oroade sig för att golvet skulle bli smutsigt och att tatamimattorna skulle ta skada. Då tog man fram tofflor för att hantera problemen och kunna välkomna människor med annan kulturell bakgrund.

Sedan dess är tofflorna vanliga/vardagliga beklädnader över hela Japan. Tyvärr är det svårt att hitta tofflor som är tillverkade i Japan nuförtiden. Många massproduceras i fabriker i låglöneländer, och säljs billigt här. Vi vill åstadkomma “den japanska toffelns återkomst”.

Vi presenterar här tofflor gjorda i en anda av japansk gästfrihet. Vi vill också presentera några tofflor gjorda i andra länder, där vi gör vårt bästa för att idka rättvis handel när vi importerar dem. Vi strävar efter att verksamheten ska vara “fördelaktig för alla inblandade, för kunden, samhället och säljaren”.

Vi tror att toffeln kan främja fred (= “Heiwa”).

- Heiwatoffel

 

 

“Om storleken på våra tofflor.”

1. Storleken på våra tofflor mäts på japanskt vis. Titta i omvandlingstabellen för att ta reda på vilken storlek som passar dig. Vi visar även amerikanska storlekar.
2. Japanska skor mäts i centimeter.
3. På japanska skor är det alltid längden på innersulan som mäts. (Man mäter inte längden undertill eller på yttersulan av tofflorna.)
4. Om dina fötter är bredare än genomsnittet, rekommenderar vi att du köper tofflor som är någon storlek större.
5. Handvävda tofflor eller lädertofflor tenderar att tänjas ut när du använder dem.
6. Beroende på typen av tofflor kan vi inte tillverka större storlekar, som XL.
7. För alla våra tofflor gäller att de i regel inte kan tvättas. Du kan vårda tofflorna genom att torka av dem och rengöra dem, eller låta dem torka i solen. Våra läderprodukter kan du ta hand om på samma sätt som andra läderskor.
8. Våra tofflor är, med några undantag, avsedda för inomhusbruk.

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Denim collection

1 of 7

New in